Hem i harmoni del 3, under reparation
Här kommer nu förklaringen till hur jag läkte min kropp och kan stå emot allergiska reaktioner. Efter alla anafalytiska chocker infann sig en ordentlig rädsla till att äta över huvud taget.
Även att dricka vatten var en pers.
Jag började helt enkelt om igen vad gäller ätandet. Små smakportioner och noga analyserande av hur min kropp reagerade. Det allra första jag gjorde var att leka detektiv för att ta reda på om det fanns någon gemensam nämnare mellan de måltider jag ätit och som gav mig reaktioner. Den gemensamma nämnaren blev förtjocknings medel/ emulgeringsmedel. Så det första som försvann från min kost var allt som innehöll dessa två ämnen.
Jag uppsökte läkare för att försöka få hjälp med att utreda vad som orsakar dessa reaktioner men så fort det gäller tillsatser kan man inte ta ett pricktest eller blodprov, då måste man äta ämnet under läkares uppsikt och se vad som händer. För mig var det inte ett allternativ, jag visste redan vad som händer så nej!
Det som händer när man börjar forska i sin egen allergi är att det ena svaret efter det andra faller på plats och kroppen visar ganska tydligt vad som fungerar eller inte. Men som sagt det blev till att pröva mig fram ett ämne i taget, en föda i taget.
Jag ramlade också över en artikel om alger som kan läka det mesta och samtidigt förse kroppen med viktiga vitaminer, mineraler och spårämnen. Det viktiga när man lägger om sin kost är att inte bara ta bort utan också se till att ersätta så inga brist sjukdomar uppstår. Artikeln om alger hittade min mamma i en veckotidning som jag läste och tog sen kontakt med företaget.
Företaget heter alg Börje
https://alg-borje.se/?gclid=CjwKCAjw8e7mBRBsEiwAPVxxiGE2uXsD9Jb0EA6fceuyhinnxQkSOzkQqpm3Vs5TBCEYaHK3ZoSiQhoC13gQAvD_BwE
Jag började med en utrensningskur som var både plågsam och fantastisk. Efter utrensningen började jag äta ishavsalger och korallkalk. Undan för undan började min kropp läka och bygga upp sig igen. Som en total renovering!
Samtidigt började jag mer aktivt välja vad för slags kosthållning jag ville ha. Jag läste på om vad som var bra och vad som var mindre bra för eksem och allergier.
Idag äter jag mest vegetariskt och helt rent, inga tillsatser alls. Jag äter endast torsk vad gäller fisk och har hittat en kyckling som är helt ren från antibiotika och annat.
http://www.reko.nu/
Jag har uteslutit allt som min kropp visat reaktion på samt gluten. Vad gäller laktos och mjölkprodukter äter jag endast grekisk yoghurt, créme fraish och grädde ibland. Under många år åt jag absolut inget socker, nu förtiden äter jag det endast när jag festar på min choklad eller gör egna kikärts maränger.
Chokladen är av märket RAW https://rawchokladfabriken.se/
Inlägget kan bli otroligt långt men här är en liten sammanfattning av hur jag förändrat mitt allergiska liv till ett liv fylld med djur och utan astma och eksem. Ett hem i harmoni, ett upprustat hem, ett hem som mår fantastiskt.
Kommentarer
Skicka en kommentar